×

Dimensiunea fontului:

Biblia - Versiunea Bartolomeu Anania

Cartea întâi a Regilor

Capitolul 29

Filistenii, bănuitori, îl trimit înapoi pe David.

1 Filistenii şi-au adunat toate oştile la Afec, iar Israeliţii şi-au aşezat tabăra la Izvorul ce se află în Izreel. 2 Căpeteniile Filistenilor mergeau cu sutele şi cu miile, în timp ce David şi oamenii săi mergeau la urmă cu Achiş. 3 Şi au zis căpeteniile Filistenilor: „Cine sunt umblăreţii aceştia?”a Iar Achiş a zis către căpeteniile Filistenilor: „Oare nu acesta este David, slujitorul lui Saul, regele lui Israel? El a fost multă vreme cu noi, şi nici acum, în cel de al doilea an, nu am aflat în el nici o greşală, din ziua’n care a venit la mine şi până’n ziua de azi”. 4 Atunci căpeteniile Filistenilor s’au mâniat pe el şi i-au zis: „Dă-i drumul acestui om, să se ducă la locul lui, acolo unde l-ai pus tu, iar nu să vină cu noi la război şi să uneltească împotriva taberei. Fiindcă, la drept vorbind, cum o să se pună el bine cu stăpânul său? oare nu cu capetele acestor oameni? 5 Oare nu el este David, căruia dănţuitoarele începuseră a-i cânta:
Saul şi-a biruit miile,
iar David miriadele?”

6 Atunci Achiş l-a chemat pe David şi i-a zis: „Viu este Domnul, că tu eşti drept şi bun în ochii mei, şi tot aşa este ieşirea şi intrarea ta cu mine în tabără; că din ziua’n care ai venit la mine şi până’n ziua de astăzi n’am aflat în tine nimic rău, dar în ochii căpeteniilor nu eşti bun. 7 Şi acum, întoarce-te şi du-te în pace; numai aşa nu vei face nici un rău în ochii căpeteniilor Filistenilor”.

8 Iar David a zis către Achiş: „Ce ţi-am făcut eu ţie? şi ce-ai aflat tu în robul tău din ziua’n care ţi-am venit în faţă şi până’n ziua de astăzi, de nu pot să vin şi să mă bat împotriva duşmanilor domnului meu regele?” 9 Iar Achiş i-a răspuns lui David: „Ştiu că’n ochii mei eşti bun ca un înger al lui Dumnezeub, dar căpeteniile Filistenilor zic: El nu va merge cu noi la război! 10 Şi acum, sculaţi-vă dis-de-dimineaţă, tu şi slujitorii domnului tău care au venit cu tine, şi mergeţi la locul pe care vi l-am rânduit; şi gând rău să nu pui în inima ta, că bun eşti tu înaintea mea. Sculaţi-vă devreme – când se luminează de ziuă să fiţi pe drum – şi duceţi-vă!”

11 Iar David şi oamenii lui s’au sculat devreme ca să plece la drum şi să păzească pământul Filistenilor; iar Filistenii s’au dus la război împotriva lui Israel.

Se caută tâlcuiri ale Sfinților Părinți la versetul selectat ...

cautare talcuire

Din păcate nu există încă comentarii adăugate pentru acest verset.
Momentan doar la Epistolele Sfântului Apostol Pavel au fost adăugate comentarii (Romani - Evrei)
Pe viitor, cu ajutorul Domnului, vom adăuga și alte comentarii.