×

Dimensiunea fontului:

Biblia Regele Carol II

LEVITICUL

Capitolul 3

Jertfa de pace.

1 Iar dacă prinosul lui va fi jertfă de pace şi dacă o va aduce din cireada, fie parte bărbătească, fie parte femeiască, s’o aducă fără cusur, în faţa Domnului.

2 Să-şi pună mâna sa pe capul jertfei şi s’o junghie la uşa cortului descoperirii, şi fiii lui Aaron, preoţii, să stropească jertfelnicul cu sângele ei de jur-împrejur.

3 Şi din această jertfă de pace, jertfă arsă în foc Domnului, să aducă grăsimea care acoperă măruntaiele şi toată grăsimea dinlăuntru;

4 Şi cei doi rărunchi cu grăsimea de pe ei, grăsimea de pe coapse, pătura de grăsime de pe mai, pe care să o desprindă o dată cu rărunchii.

5 Iar fiii lui Aaron, preoţii, să le ardă pe jertfelnic, lângă arderea de tot, care este pusă pe lemnele aprinse, jertfă arsă întru miros de bună mireazmă adusă Domnului.

6 Iar dacă darul pe care-l va aduce Domnului, ca jertfă de pace, este din turmă, fie parte bărbătească, fie parte femeiască, să-l aducă fiind fără nici o meteahnă.

7 Dacă ceea ce el aduce în dar va fi un miel, să-l aducă în faţa Domnului,

8 Şi să-şi pună mâna sa pe capul jertfei şi s’o junghie înaintea cortului descoperirii, iar fiii lui Aaron, preoţii, să stropească cu sângele ei jertfelnicul de jur-împrejur.

9 Şi din această jertfă de pace să aducă ardere Domnului, grăsimea ei şi toată coada, retezând-o chiar din osul spinării, grăsimea de pe măruntaie şi toată grăsimea dinlăuntru,

10 Apoi amândoi rărunchii, grăsimea de pe ei şi cea de pe coapse, pătura de grăsime de pe mai, pe care să o desprindă o dată cu rărunchii.

11 Şi preotul să ardă acestea pe jertfelnic, ca jertfă de bucate arse în foc adusă Domnului;

12 Iar dacă darul pe care-l va aduce va fi o capră, s’o aducă înaintea Domnului.

13 Şi să pună mâna pe capul jertfei şi s’o junghie înaintea cortului descoperirii, iar fiii lui Aaron, preoţii, să stropească cu sângele ei jertfelnicul de jur-împrejur.

14 Iar din ea să aducă prinos ars în foc Domnului grăsimea care acoperă măruntaiele precum şi toată grăsimea dinlăuntru.

15 Şi cei doi rărunchi cu grăsimea lor şi grăsimea de pe coapse şi cea care acoperă maiul, pe care o va scoate o dată cu rărunchii.

16 Şi preotul să le arză pe acestea pe jertfelnic, jertfă de bucate arse în foc cu miros de bună mireazmă. Toată grăsimea este a Domnului.

17 Pravilă veşnică să vă fie aceasta în neam de neamul vostru, în toate aşezările voastre: să nu mâncaţi deloc nici grăsime, nici sânge.

Se caută tâlcuiri ale Sfinților Părinți la versetul selectat ...

cautare talcuire

Din păcate nu există încă comentarii adăugate pentru acest verset.
Momentan doar la Epistolele Sfântului Apostol Pavel au fost adăugate comentarii (Romani - Evrei)
Pe viitor, cu ajutorul Domnului, vom adăuga și alte comentarii.