×

Dimensiunea fontului:

Biblia Regele Carol II

LEVITICUL

Capitolul 2

Prinoasele de pâine.

1 Şi dacă cineva va aduce Domnului în dar prinos de pâine, să fie darul lui din frunte de făină şi să toarne peste ea untdelemn şi să adaoge tămâie.

2 Şi s’o aducă la fiii lui Aaron, la preoţi, şi preotul să ia un pumn de făină amestecată cu untdelemn şi toată tămâia s’o ardă pe jertfelnic, spre pomenire ca jertfă cu miros de bună mireazmă, adusă Domnului,

3 Iar ceea ce rămâne din prinos să fie partea lui Aaron şi a fiilor săi, ca lucru prea sfânt între jertfele arse aduse Domnului.

4 Iar dacă vei aduce Domnului prinos de pâine care a fost coaptă în cuptor, să fie turte nedospite din frunte de făină, frământate cu untdelemn sau turte azime unse cu untdelemn.

5 Şi dacă prinosul tău va fi prinos de pâine copt în tavă, să fie din frunte de făină, nedospit, frământat cu untdelemn.

6 Să-l rupi în bucăţi, să torni untdelemn peste el, acesta este prinos de pâine.

7 Iar dacă prinosul tău va fi prinos de pâine prăjit în tigaie, să fie din frunte de făină, pregătit cu untdelemn.

8 Deci darul pregătit din acestea să-l aduci Domnului şi să-l dai în mâna preotului ca să-l aducă pe jertfelnic;

9 Şi preotul să ia din prinosul de pâine, partea spre pomenire şi s’o ardă pe jertfelnic: prinos ars în foc întru miros de bună mireazmă, Domnului.

10 Iar ce a rămas din prinosul de pâine, să fie partea lui Aaron şi a fiilor săi, ca lucru prea sfânt între jertfele arse aduse Domnului.

11 Nici un prinos de pâine pe care-l veţi aduce Domnului, să nu-l faceţi din pâine dospită, căci nimic dospit şi nimic cu miere să nu ardeţi ca jertfă înaintea Domnului.

12 Ca prinos de pârgă puteţi să aduceţi şi de acestea Domnului, dar să nu le înălţaţi pe jertfelnic, ca jertfă cu miros de bună mireazmă.

13 Toate prinoasele tale de pâine sară-le cu sare, să nu laşi să lipsească sarea legământului tău cu Dumnezeu de pe prinoasele tale; la toate prinoasele tale să aduci şi sare.

14 Iar dacă vei aduce Domnului prinos din cele dintâi roade ale tale, atunci să aduci, din spicele coapte, boabe prăjite la foc şi sfărâmate, ca prinos din pârga ta,

15 Iar peste ele să torni untdelemn şi să adăogi tămâie: acesta este prinos.

16 Şi preotul să ardă partea de pomenire din boabe şi din untdelemn şi toată tămâia, ca jertfă arsă Domnului.

Se caută tâlcuiri ale Sfinților Părinți la versetul selectat ...

cautare talcuire

Din păcate nu există încă comentarii adăugate pentru acest verset.
Momentan doar la Epistolele Sfântului Apostol Pavel au fost adăugate comentarii (Romani - Evrei)
Pe viitor, cu ajutorul Domnului, vom adăuga și alte comentarii.