×

Dimensiunea fontului:

Biblia Regele Carol II

PROFETUL ISAIA

Capitolul 46

Cât de departe stă Domnul deasupra slăbănogilor dumnezei ai popoarelor.

1 Bel a căzut, Nebo s’a răsturnat; chipurile lor sunt încărcate pe vite şi pe dobitoace. Chipurile pe care le purtaţi cu alai sunt puse acum ca poveri în spinarea vitelor trudite.

2 Idolii cad, se prăbuşesc laolaltă, nu pot să-şi mântuiască chipurile lor; ei înşişi sunt duşi în robie.

3 «Ascultaţi la mine, voi cei din neamul lui Iacob şi toţi cei care aţi mai rămas din neamul lui Israil, voi pe care v’am purtat din sânul maicii voastre, de care am avut grijă de la naşterea voastră:

4 Până la bătrâneţea voastră, eu sunt acelaşi; şi până la adâncile voastre cărunteţe voi târî povara voastră. Precum am făcut, aşa o duc înainte, purtându-vă povara şi mântuindu-vă.

5 Cu cine vreţi voi să mă asemănaţi şi să mă puneţi alăturea, să mă măsuraţi şi să-mi găsiţi asemuitor?

6 Ci sunt unii care scot aurul din pungile lor, şi argintul în cântar îl cântăresc şi plătesc un argintar ca să le facă un chip de dumnezeu; apoi se închină lui şi îl cinstesc.

7 Pe umeri îl ridică, îl duc, îl pun jos, şi el stă fără să se clintească din locul lui. El nu răspunde celui care strigă către el şi din primejdie nu-l mântueşte.

8 Amintiţi-vă de aceasta şi învăţaţi-vă minte, puneţi la inimă, păcătoşilor!

9 Aduceţi-vă aminte de cele ce au fost în zilele străvechi, căci eu sunt Dumnezeu, şi nimeni altul. Eu sunt Dumnezeul cel tare, şi nu este nimeni ca mine.

10 De la început eu vestesc sfârşitul şi de mai nainte ceea ce are să se întâmple. Şi zic: Planul meu se va adeveri şi toată voia mea voi face-o faptă!

11 Chemat-am de la răsărit un vultur, dintr’un ţinut depărtat: un om care să îndeplinească planul meu. Şi cum am zis, aşa voi face; pregătitu-l-am şi acum îl voi împlini.

12 Ascultaţi-mă, voi oameni cu inima împietrită, voi cei care staţi departe de mântuirea voastră:

13 Apropia-voi mântuirea mea, de vreme ce ea nu mai este departe, şi izbăvirea mea nu va întârzia. Atunci, voi întemeia mântuirea mea în Sion şi pentru Israil, slava mea!»

Se caută tâlcuiri ale Sfinților Părinți la versetul selectat ...

cautare talcuire

Din păcate nu există încă comentarii adăugate pentru acest verset.
Momentan doar la Epistolele Sfântului Apostol Pavel au fost adăugate comentarii (Romani - Evrei)
Pe viitor, cu ajutorul Domnului, vom adăuga și alte comentarii.