×

Dimensiunea fontului:

Biblia Regele Carol II

CÂNTAREA CÂNTĂRILOR

Capitolul 4

Mirele.

1 Cât eşti de frumoasă, draga mea, cât de frumoasă eşti! Ochii tăi sunt porumbiţe, prin mahramă. Părul tău po-goară-mi-se, ca pe coastele de munte, caprele din Galaad.

2 Dinţii tăi asemeni simt unei turme de oi tunse, care ies din scăldătoare, făcând două şiruri strânse, şi cu nici o ştirbitură.

3 Ale tale buze sunt cordeluţe de porfiră, gura ta-i încântătoare, iar obrajii tăi: inima unei rodii despicate, sub mahramă-ţi.

4 Gâtul tău închipuieşte şi-aminteşte turnul – al lui David împăratul – zidit ca să fie casă de odoare luate în luptă, şi de el atârnă scuturi, una mie, toate scuturi de viteji.

5 Iară cei doi sâni ai tăi: ca doi pui de gemeni sunt ai unei gazele, ce pasc printre crini.

6 Până a nu se răcori de seară şi până a nu se întinde umbrele, veni-voi către tine, tu muntele de zmirnă, colina de tămâie.

7 Mult frumoasă-mi eşti, iubita mea, şi fără de cusur!

Mirele.

8 Vino, vino-mi din Liban, mireasa mea, din Liban vino cu mine, de pe vârful muntelui Amâna, dc pe culmile Sanirului şi ale Hermonului, din vizuinile leilor şi din munţii pardoşilor!

9 Sora mea, mireasa mea, greu mi-ai robit inima! Mi-ai robit-o cu o privire, mi-ai legat-o cu colanul de pe sânu-ţi!

10 Cât de dulce, cât de dragă, când dezmierzi, eşti sora mea, mireasa mea. Şi mai dulce decât vinul dulce-i mângâierea ta! Şi mireazma ta plăcută-i mai presus de orice mir.

11 Ale tale buze sunt ca un fagure de miere; miere curge, lapte curge de sub limba ta, iubito, iară vălurile tale au mireasma pajiştilor din Liban.

12 Sora mea, mireasa mea, e o grădină închisă, e un izvor cu lacăt, o fântână pecetluită este.

13 Vlăstarii tăi clădesc un paradis de rodii, cu roduri dezmierdate, cu cypru şi cu nard;

14 Cu nard şi cu şofran, cu trestie cu bun miros, cu scorţişoară, şi cu toţi copacii cu lacrămi de tămâie, cu zmirnă şi aloe şi cu toată fruntea arbuştilor balsamici.

15 O fântână din grădină, un izvor de apă vie, care curge din Liban!

Mireasa.

16 Scoală, vânt de miază-noapte! Vino, vânt de miază-zi, şi suflaţi şi răscoliţi grădina mea şi stoarceţi mirezmele din ea! Şi acum iubitul meu să intre în grădină şi din roadele-i scumpe să mănânce!

Se caută tâlcuiri ale Sfinților Părinți la versetul selectat ...

cautare talcuire

Din păcate nu există încă comentarii adăugate pentru acest verset.
Momentan doar la Epistolele Sfântului Apostol Pavel au fost adăugate comentarii (Romani - Evrei)
Pe viitor, cu ajutorul Domnului, vom adăuga și alte comentarii.