×

Dimensiunea fontului:

Biblia Regele Carol II

ECLESIASTUL

Capitolul 11

Viaţa omului să fie chibzuită în toate lucrurile de care se foloseşte omul, căci Dumnezeu pentru toate lucrurile va aduce pe om la judecată.

1 Aruncă pâinea ta pe apă, căci după multe zile vei găsi-o iarăşi.

2 Fă bucata ta în şapte şi chiar în opt, fiindcă nu ştii ce nenorocire poate să fie în ţară.

3 Când norii sunt plini de ploaie, ei se deşartă pe pământ. Şi dacă un copac cade spre miază-zi sau spre miază-noapte, în locul unde a căzut, acolo rămâne.

4 Cine păzeşte vântul nu samănă, şi cine se uită după nori nu seceră.

5 Precum nu ştii care este calea vântului, nici cum se înfiripează oasele în pântecele celei însărcinate, tot aşa nu cunoşti alcătuirile lui Dumnezeu, făcătorul a toate.

6 Dis-de-dimineaţă samănă sămânţa ta şi seara nu-ţi lăsa mâna pe tânjală, deoarece nu ştii care va izbuti, aceasta sau aceea, sau dacă amândouă laolaltă nu vor ieşi în plin.

7 Dulce este lumina vieţii şi dezmierdătoare este pentru ochi privirea soarelui!

8 Astfel, chiar dacă anii omului vor fi sumedenie, omul să se bucure de toţi, aducându-şi aminte de zilele de întuneric, căci multe vor fi. Şi atunci, tot ce va să mai vie e zadarnic.

9 Bucură-te tinere, de vârsta ta şi fie-ţi inima plină de voie bună în zilele tinereţilor tale şi mergi în căile inimii tale şi după povaţa ochilor tăi, dar să ştii că pentru toate acestea Dumnezeu aduce-te-va la judecată!

10 Alungă obida din inima ta şi depărtează suferinţa de la trupul tău! Dar şi tinereţea şi floarea vârstei sunt dezamăgire!

Se caută tâlcuiri ale Sfinților Părinți la versetul selectat ...

cautare talcuire

Din păcate nu există încă comentarii adăugate pentru acest verset.
Momentan doar la Epistolele Sfântului Apostol Pavel au fost adăugate comentarii (Romani - Evrei)
Pe viitor, cu ajutorul Domnului, vom adăuga și alte comentarii.