×

Dimensiunea fontului:

Biblia Regele Carol II

CARTEA A DOUA A CRONICILOR

Capitolul 4

Cealaltă zestre a templului: jertfelnicul de aramă, marea de aramă, cele zece spălători, cele zece mese ale pâinilor punerii înainte. Celelalte odoare.

1 Şi a făcut jertfelnicul de aramă lung de douăzeci de coţi, larg de douăzeci de coţi şi înalt de douăzeci de coţi.

2 Şi a mai făcut marea de aramă turnată, rotundă de jur-împrejur, diametrul ei era de la o margine până la cealaltă zece coţi, înaltă de zece coţi, iar rotundul ei era lung cât o funie de treizeci de coţi.

3 Pe dedesubtul marginii, înconjurau marea de jur-împrejur chipuri de bostănei, câte zece de fiecare cot, aşezaţi pe două rânduri şi turnaţi dintr’o bucată cu ea.

4 Ea se rezema pe doisprezece boi: trei întorşi spre miază-noapte, trei spre asfinţit, trei spre miază-zi şi trei spre răsărit. Marea era deasupra lor, iar spatele lor erau înlăuntru sub mare.

5 Grosimea ei era cât un lat de mână, marginea ei era răsfrântă ca marginea unei cupe, ca a unei flori de crin, şi într’însa puteau să încapă trei mii de baţi.

6 A mai făcut zece cazane pe cărucioare cu patru roate pe care le-a aşezat cinci de-a-dreapta şi cinci de-a-stânga, ca să se spele în ele arderile de tot care se aduceau. Marea era pentru spălatul preoţilor.

7 Şi a mai făcut zece candelabre de aur, după chipul hotărît pentru ele, pe care le-a aşezat în Sfânta, cinci de-a-dreapta şi cinci de-a-stânga.

8 Şi a făcut zece mese pe care le-a pus în Sfânta, cinci de-a-dreapta şi cinci de-a-stânga, precum şi o sută de cupe de aur.

9 Apoi a făcut curtea preoţilor şi curtea cea mare, care avea porţi, iar canaturile lor erau îmbrăcate cu aramă.

10 Şi a aşezat marea în partea dreaptă a templului între răsărit şi miazăzi.

11 Hiram a mai făcut oale, lopeţi şi ibrice de stropit. Şi aşa a isprăvit Hiram de făcut tot lucrul pe care îl avea de făcut regelui Solomon în templul lui Dumnezeu:

12 Cele două columne împreună cu cununa capiteliurilor de pe vârful celor două columne, cele două rânduri de horbotă care acopereau cununa capiteliurilor de pe vârful columnelor,

13 Patru sute de rodii pentru cele două rânduri de horbotă, câte două rânduri de fiecare horbotă, ca să acopere cele două cununi de pe columne,

14 Apoi zece cazane aşezate pe cărucioare cu patru roate.

15 Marea împreună cu cei doisprezece boi de sub ea,

16 Oalele, lopeţile şi furculiţele. Hiram Abi a făcut toate odoarele poruncite de regele Solomon pentru templul Domnului din aramă lustruită.

17 Regele a dat poruncă să le toarne în tipare de lut, făcute în valea Iordanului, între Sucot şi Ţereda.

18 Şi Solomon a făcut toate aceste odoare în număr foarte mare, fiindcă nimeni nu mai căuta la greutatea aramei.

19 Şi a făcut Solomon toate odoarele din templul lui Dumnezeu, jertfelnicul cel de aur şi mesele pâinilor punerii înainte;

20 Candelabrele eu candelele lor de aur curat, care să ardă după rânduiala în faţa Sfintei Sfintelor;

21 Florile, candelele şi mucările de aur, de aur foarte curat;

22 Cuţitele, ibricele de stropit jertfele, ceştile şi căţuile de aur curat, uşile dinlăuntru ale templului cu canaturile lor de aur la intrarea în Sfânta Sfintelor, precum şi uşile de aur de la intrarea în Sfânta.

Se caută tâlcuiri ale Sfinților Părinți la versetul selectat ...

cautare talcuire

Din păcate nu există încă comentarii adăugate pentru acest verset.
Momentan doar la Epistolele Sfântului Apostol Pavel au fost adăugate comentarii (Romani - Evrei)
Pe viitor, cu ajutorul Domnului, vom adăuga și alte comentarii.